IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
09:45 | 5 септември 2024
Обновен: 15:32 | 17 септември 2024

156 пожари са потушени в страната за денонощие

Пострадал е един човек

По материала работи: Слав Велев
156 пожари са потушени в страната за денонощие

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Общо 156 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 198 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които осем в жилищни сгради, две в спомагателни, временни или паянтови постройки, пет - в транспортни средства, един - в горски масив. Без нанесени материални щети са възникнали 136 пожара. Извършени са 38 спасителни дейности и помощни операции, от които 10 при катастрофи в транспортни средства.

Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожар в пернишкото село Дивотино е пострадал един човек, съобщиха от ГДПБЗН. Малко преди 17:00 часа е получен сигнал за пожар в навес. Огънят е загасен от два екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник. Мъж на 75 години е с изгаряния, той е предаден на екип от „Спешна помощ“.

Коментари

Новини Варна