IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:15 | 4 септември 2024
Обновен: 19:16 | 15 септември 2024

Главчев обеща по-добра организация на изборите

Той каза, че ще държи да се изпълняват функциите, както са разписани в законодателството

По материала работи: Александър Дечев
Главчев обеща по-добра организация на изборите

Започва активната работа по организацията на вота. Вече проведохме едни избори. Смятам, че тези ще проведем още по-добре. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди редовното правителствено заседание.

Той уточни, че това е основната разлика между служебното и редовното правителства – задачата на първото е основно да осигури честността и легитимността на изборите. В Изборния кодекс много ясно е посочено кой има водеща роля при провеждането на избори, а това са избирателните комисии и респективно Централната избирателна комисия, посочи Димитър Главчев. Той каза, че ще държи да се изпълняват функциите, както са разписани в законодателството. „Няма да приема да ни вменяват функции, но и ще държа ние да изпълняваме нашите”, подчерта премиерът.

Главчев заяви, че Министерският съвет днес ще разгледа законопроект, който позволява на потребителите да завеждат колективни искове в случай на измама.

В Община Кочериново вече има вода, съобщи министър-председателят.

Коментари

Новини Варна