IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:00 | 1 септември 2024
Обновен: 10:44 | 17 септември 2024

50% ръст на туристите за България, отчита британски туроператор

Jet2Holidays започва да предлага почивки в Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена догодина

По материала работи: Слав Велев
50% ръст на туристите за България, отчита британски туроператор

Снимка: Фрапорт/Летище Бургас

Британският туроператор Jet2Holidays отбелязва ръст от 50% на туристите за Българското Черноморие към този момент на сезона спрямо миналата година. Това заяви за TravelNews Иван Грошев, управител на „МТС България“, която компания представлява британската у нас. „България отново се превръща хит за англичаните, а най-търсен си остава Слънчев бряг“, подчерта той.

Jet2holidays работят с 55 хотела в курортите Слънчев бряг, Несебър, Обзор, Поморие, и Св. Влас. Затова и чартърите на туроператора са само до Летище Бургас. А заради големия интерес на туристите от Острова откриха два нови маршрута от Ливърпул и Единбург до Българското Черноморие.

Иван Грошев посочи, че вече вървят ранните записвания за следващата година, като към момента се отчита от 35%.

Туроператорът Jet2Holidays заложи с 47% по-голям капацитет в чартърите си до България за лято 2024. Той оперира само до Летище Бургас, като туристите основно ще бъдат настанявани по Южното Черноморие. В цифрово изражение това означава над 25 000 нови места в самолетите за сезона. Програмата стартира през май и ще продължи до октомври.

По отношение на стартирането на чартъри до Варна с цел покриване на Северното Черноморие, засега плановете на Jet2Holidays са насочени за летния сезон на 2026 г., когато ще тестват пазара. Туроператорът ще започне да предлага почивки в Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена догодина, каза Грошев.

Обединеното Кралство е сред най-големите и важни пазари за летния ни туризъм и се нарежда след Румъния, Германия и Полша. Той е на първо място по чужди туристи в зимните ни курорти.

Коментари

Новини Варна