IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:00 | 1 септември 2024
Обновен: 17:49 | 14 септември 2024

Напрежение и бой на "Позитано 20"

Днес трябва да стане ясно дали Корнелия Нинова и приближените ѝ ще бъдат изключени от БСП

По материала работи: Слав Велев
Напрежение и бой на "Позитано 20"

Снимка: БНТ

До напрежение и блъскане пред централата на БСП в София се стигна половин час преди извънредното заседание на Националния съвет, на което трябва да се вземе решение какво наказание ще бъде наложено на Корнелия Нинова и приближените ѝ.

Сутринта първо младежите на БСП разлепиха плакати пред централата - "БСП без Нинова". Контрапротест в защита на лидера в оставка обаче започна да къса плакатите. Стигна се до намесата на полицията и затваряне на движението по улица "Позитано 20", предаде БНТ.

Пред централата се появи и самата Корнелия Нинова, която заяви, че за да бъдат изключени тя и приближените ѝ, трябва да присъстват на заседанието на Националния съвет.

"В безсилието си днес искат нашето изключване. Има такава точка. Не ни е страх", каза тя.

Нинова поиска да се проведе конгрес на партията на 28 септември - месец преди поредния предсрочен парламентарен вот.

"Бъдете спокойни, че ще регистрираме партията за изборите", увери Нинова.

Бившият лидер на столетницата е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застрашаваща явяването им на предстоящите избори, както и в нарушаване устава на БСП.

"Единственият шанс БСП да излезе достойно от създалата се ситуация е Корнелия Нинова да даде пълномощно на Атанас Зафиров", каза по-рано днес евродепутатът Кристиан Вигенин.

Коментари

опетков ( преди 1 седмица )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна