IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:40 | 31 август 2024
Обновен: 09:37 | 13 септември 2024

Правят бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка дете

Произшествието настъпва заради неравности на пътя след ремонт

По материала работи: Александър Дечев
Правят бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка дете

В Плевен се събират на бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка момче. Трагичният случай е от преди три дни.

16-годишното момче пада от електрическа тротинетка на 27 август около 20:40 ч.То е настанено с тежка черепно-мозъчна травма в университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен. Извършена е операция, но въпреки усилията на лекарите, момчето почива на 29 август.

Инцидентът настъпва заради неравности на пътя след ремонтни дейности на улица в квартал „Дружба“. Неравностите са заради изкоп с цел нова сграда да бъде включена към ВиК мрежата на града.

Изкопът е бил запълнен, но не и асфалтиран. От Община съобщиха, че не са били уведомени за започване на изкопните дейности.

По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са свидетели, според които момчето се е движело без каска с висока скорост в своята лента, но изведнъж е свило в насрещната, където е имало затрупан изкоп.

Кметът на Плевен Валентин Христов забрани всякакво движение на превозни средства, в района където ще бъде бдението. Прокуратурата в Плевен води разследване. 

Коментари

Новини Варна