IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 30°
България
08:35 | 30 август 2024
Обновен: 19:34 | 13 септември 2024

Напрежение пред сараите в Бояна и резиденцията в Росенец

Хора се събраха в подкрепа на Ахмед Доган

По материала работи: Александър Дечев
Напрежение пред сараите в Бояна и резиденцията в Росенец

Часове наред активисти на ДПС останаха пред сараите в Бояна и резиденцията в парк Росенец в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган. До напрежението се стигна след като бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган Данаил Папазов заяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне, информира БНТ.

Сутринта обстановката е спокойна, но пък и полицейското присъствие е по-засилено от вчера.

Часове по-късно пред жилищата в Бояна, в които от години живее Доган, започнаха да се събират активисти на ДПС, които заявиха, че се извършва самоуправство тъй като в имота са влезли хора, които не се знае какво могат да внесат и изнесат и че не това е начинът за освобождаване на имота. Поискаха и институциите да се намесят. В сараите влязоха и полицаи, но не дадоха информация какво точно се случва.

Активисти и народни представители се събраха и сутринта там, а прави впечатление полицейското присъствие . Разказват, че вчета непознати са влезли в дома на Доган в столичния квартал и са накарали персонала да напусне къщата. Активистите се притесняват за живота и здравето на почетния си председател.

Лоялни на Доган активисти на ДПС се събраха снощи и пред резиденция Росенец край Бургас, където в момента се намира почетният председател на движението. Поддръжници и симпатизанти на Доган дойдоха от Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. Те заявиха, че се притесняват за живота и здравето на лидера си.

Коментари

Новини Варна