IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
10:30 | 29 август 2024
Обновен: 08:58 | 12 септември 2024

Ахмед Доган се връща в оперативната политика

Времето на Пеевски в ДПС приключи, твърди независим депутат

По материала работи: Александър Дечев
Ахмед Доган се връща в оперативната политика

Ахмед Доган се връща в оперативната политика. Това разкри независимият депутат Валентин Тончев.

""Господин Доган се връща с пълни сили в оперативната политика на България. Всички се надяваме, че той ще бъде част от листите на предстоящите избори. Тепърва ще правим консултации и ще обсъжданме кандидатските листи", заяви пред "Нова" той.

Попитан ако Делян Пеевски направи своя листа за вота, какъв ще е изходът, той отговори: "Пеевски е свободен да поеме своя политически път. Неговото време в ДПС е приключено. Ние няма да се съобразяваме с неговите щения, решения или налагането му на аватарите. ДПС е ясна разписана организация, която си има Устав, която си има почетен председател и ние ще наредим листите спрямо Устава, спрямо консултациите, които ще направим с всички области". 

Той коментира и въпроса с разцеплението в редиците на ДПС и легитимността на изключването на Делян Пеевски и част от приближените му от партийните редици. „Уставът на ДПС е много ясно разписан в член 9, където е посочено, че доктор Доган е носител на непреходните ценности и стратегически цели пред ДПС. А каква по-стратегическа цел за една партия от това дали определена група от хора да бъде изключена от ръководните функции, които заема. Разбира се, че г-н Доган е по-висшестоящ орган. Г-н Доган неслучайно цитира член 6. Там са разписани причините поради които всеки един член на Движението може да бъде изключен. И с изненада установих, че изключените отговарят на всички условия”.

Коментари

Новини Варна