IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
15:45 | 28 август 2024
Обновен: 08:57 | 13 септември 2024

Жълт код за интензивни дъждове и гръмотевици е обявен за 12 области утре

В тези райони се очакват валежи между 20 и 35 литра на квадратен метър

По материала работи: Александър Дечев
Жълт код за интензивни дъждове и гръмотевици е обявен за 12 области утре

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за 12 области от България за утрешния ден от НИМХ.Шест от тях са в Югозападна България и останалите шест – в Североизточна България. В тези райони се очакват валежи между 20 и 35 литра на квадратен метър.

В четвъртък преди обед над Източна България, а следобед и в останалата част от страната на много места ще има валежи и гръмотевици.

По-интензивни ще са явленията в Лудогорието и планинските райони. Има условия и за градушки.

Вятърът ще е предимно умерен от север-североизток. Максималните температури отново ще са в широк диапазон: от 23°-25° в Североизточна България до 29°-31° в Западна България и Горнотракийската низина.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Преди обед по северното крайбрежие, а следобед и на юг ще има краткотрайни, временно интензивни дъждове и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 27°-29°.

Над планините на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевци и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 14°.

И през следващите дни ще на много места ще има краткотрайни валежи. В отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици.

В неделя ще е облачно с валежи в Югоизточна България, а в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед и над планините са възможни изолирани краткотрайни валежи.

В понеделник и вторник времето ще бъде слънчево, по-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони, но вероятността за валежи е малка, предаде бТВ.

Коментари

Новини Варна