IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:30 | 27 август 2024
Обновен: 06:45 | 18 септември 2024

ГЕРБ предлага Екатерина Захариева за еврокомисар

Според Бойко Борисов страната ни не е закъсняла с номинацията

По материала работи: Александър Дечев
ГЕРБ предлага Екатерина Захариева за еврокомисар

Кандидатът на ГЕРБ за еврокомисар ще бъде Екатерина Захариева. Това обяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

"Доста хора се изказват по теми, които далеч не познават. През август в Брюксел хората са в отпуска. Белият свят август месец почива. Ресорите се разпределят след август. Това, че в много държави проявяват апетит към нещо, е на втория, на третия етап. След като държавите членки изпратят своите кандидати, се провежда едно интервю от председателя на Европейската комисия. Дори е записано, че тя от кандидатите прави тийм, отбор, който да представлява и да работи за Европа. Чак тогава отива в Съвета. През цялото време вървят консултации. В зависимост и от кандидатите се разпределят ресорите, преразпределят се. Чак тогава се отива в Европейския парламент, където политическите семейства трябва да защитят комисарите, които са излезли  от тези семейства“, каза Борисов. 

Според него страната ни не е закъсняла с номинацията. По думите му за последните години България се е превърнала в „нещо, с което никой не се съобразява“. 

Коментари

Новини Варна