IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
11:00 | 27 август 2024
Обновен: 19:48 | 13 септември 2024

Румен Радев: Политическата криза не е отминала

Тя ще намери своето разрешение, когато Народното събрание успее да формира устойчиво мнозинство, смята той

По материала работи: Александър Дечев
Румен Радев: Политическата криза не е отминала

Президентът Румен Радев направи коментар преди клетвата на кабинета "Главчев 2".

"Политическата криза не е отминала. Тя ще намери своето разрешение, когато Народното събрание успее да формира устойчиво мнозинство, което да излъчи не просто редовно, а ефективно редовно правителство", каза той.

„Продължавам да настоявам борбата с купения и контролиран вот да бъде издигната в приоритет. Това уродливо явление изкривява вота на гражданите и дава възможност на компрометирани фигури да се домогнат до парламента, да се обличат в институционална власт и да се разпореждат със съдбата на българите. Това нагнетява отвращение и безнадеждност у хората и руши политическата система и държавността”, подчерта държавният глава.

Радев коментира, че оставя на страна спекулациите „на кого принадлежи Атанас Илков”. „Това ще покажат неговите действия в предизборната кампания, където МВР има голяма роля за пресичане на купения и контролиран вот. Надявам се да бъде човек не на този или онзи, а на българските граждани”, подчерта президентът.

Коментари

Новини Варна