IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:00 | 26 август 2024
Обновен: 00:06 | 18 септември 2024

Главчев: Оказа се, че няма много желаещи за вътрешен министър

Промените в кабинета са направени в диалог с президента, казва служебният премиер

По материала работи: Александър Дечев
Главчев: Оказа се, че няма много желаещи за вътрешен министър

В диалог с президента са предложените промени в състава на Министерския съвет. За смяната на министъра на вътрешните работи тръгнахме оттам, че трябва да е професионалист от системата, за да не се политизира поста. Няма много желаещи в МВР, които да са на такава висока позиция, се оказа. Това заяви кандидатът за служебен премиер след разговора с Радев. 

По-рано Главчев представи списъка със служебни министри пред президента. В проектокабинета „Главчев 2” има промени спрямо настоящия. Атанас Илков застава начело на МВР вместо Калин Стоянов.

Има и още две смени - МВнР ще поеме Иван Кондов, а Министерството на транспорта - Красимира Стоянова.

„Не ми хрумва даже да съвместявам повече постове, защото трябва доста време да се отделя. Виждате, че е усложнена международната обстановка, трябва си човек, който с това да се занимава. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър. Това беше и причината да го предложа”, коментира премиерът във връзка с предложения за нов външен министър.

„В транспорта единственият аргумент е, че има доста сериозни проблеми в БДЖ. Имаме прекрасни отношения с всички, с които работихме досега”, допълни Главчев.

Коментари

Новини Варна