Варна 14°
fallback
България
17:00 | 25 август 2024
Обновен: 17:38 | 17 септември 2024

Масови глоби в Стара Загора за консумация на алкохол на обществени места

Мярката е превантивна спрямо високия брой пътни инциденти в региона

По материала работи: Слав Велев

Кадър: Bulgaria ON AIR

Десетки старозагорци са глобени за употреба на алкохол на обществени места в града. Според наредбата за обществения ред на общината, забраната важи за паркове, градини и междублокови пространства. 

Съвместната работа с органите на реда цели да се осигури по-спокойна и безопасна среда, с акцент върху пътната безопасност. Мярката е превантивна спрямо високия брой пътни инциденти в региона.

"Летните месеци предразполагат да се събират компании в парковете. Затова сме засилили контрола върху употребата на алкохол, която в наредбата за обществения ред на община Стара Загора го забранява. Констатациите са, че установяваме нарушители, срещу които се предприемат конкретните административни мерки, при употреба на алкохол и замърсяване на площи в парковите пространства", каза началникът на отдел "Опазване на обществения ред" Пламен Тодоров, предаде Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Слав Велев
алкохол Стара Загора Стара Загора глоби Стара Загора глоби алкохол глоби алкохол консумация на алкохол на обществени места на открито новини новини стара загора Пламен Тодоров община Стара Загора Пламен Тодоров община стара загора
0 коментара
fallback
fallback