IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
16:30 | 24 август 2024
Обновен: 05:57 | 12 септември 2024

Прокуратурата гледат полицейските камери от екшъна край Добрич

Срещу съпругата на водача е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда, а на сина й, който снима разправията, за хулиганство с изключителна дързост и цинизъм

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата гледат полицейските камери от екшъна край Добрич

Срещу 49-годишният шофьор, който отказа да покаже документите си на полицаите, които го спряха за рутинна проверка на пътя в село Ловчанци, се извършва проверка. Тя трябва да покаже дали мъжът е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, съобщи за Про Нюз Добрич прокурор д-р Даниел Илиев, говорител на Районната прокуратура.

Припомняме, че след инцидента, станал на 21 август вечерта, бяха задържани трима души за срок от 24 часа и бе образувано досъдебно производство. Материалите са предадени в прокуратурата веднага след задържането на лицата.

Срещу жената, която е съпруга на водача,  е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител по хулигански подбуди. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 години. Тя е с мярка за неотклонение „подписка“.

На 24-годишният мъж, който е заснел и разпространил в социалните мрежи видеоклипове от инцидента, е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм. Той е син на шофьора и съпругата му. Грози го наказание лишаване от свобода до 5 години.  Наложената му мярка за неотклонение е „парична гаранция“ в размер на 300 лева. 

Обвинените не дават обяснения по случая. Те имат упълномощен защитник.

Предстоят съдебно-медицинските експертизи. Ще бъдат приложени и записите от  камерите на полицейския автомобил.

Коментари

Новини Варна