IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
12:00 | 24 август 2024
Обновен: 01:03 | 12 септември 2024

КНСБ застана зад учителите от „черния списък” на "Възраждане"

По думите на Пламен Димитров оповестяването им е скандален лов на вещици

По материала работи: Слав Велев
КНСБ застана зад учителите от „черния списък” на "Възраждане"

Президентът на КНСБ Пламен Димитров/Снимка: АРХИВ

Оповестяването на учителите, подписали се против промените в Закона за училищното и предучилищно образование, касаещи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в клас,  е скандален лов на вещици. Ние заставаме зад тях. Това заяви в студиото на NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му законът сега забранява нещо, което, на практика, не съществува в училище.

„Правото на самоопределение, глас и позиция, има всеки един в демократичния свят. Аз лично и цялото ръководство на КНСБ заставаме зад правото на всеки да не бъде дискриминиран и заплашван по какъвто и да е начин. Всеки учител може да дойде при нас и да получи правна или друга помощ”, отбеляза Димитров.

Според него обаче тази тема не е най-големият проблем на властта. „По естествен начин трябва да намерим формулата, по която да балансираме бюджета – от къде трябва да дойде това, което искаме да похарчим”, подчерта президентът на КНСБ.

Коментари

Новини Варна