IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
12:15 | 23 август 2024
Обновен: 11:39 | 12 септември 2024

Лято 2024: Значително повече се търси почивката на къмпинг

Сезонът продължава активно и през септември

По материала работи: Слав Велев
Лято 2024: Значително повече се търси почивката на къмпинг

Снимка: Karavani.bg

Почивката на къмпинг с палатка или каравана продължава да добива все повече популярност у нас и да бъде предпочитана от туристите, които избират Българското Черноморие. Търсенето на подобна ваканция се е увеличило с близо 30% това лято в сравнение с миналото, показват данните на българската платформа за почивка на къмпинг. Интересът към почивка, близо до природата, показва стабилен ръст през последните три години, а прогнозите са и това лято сезонът на морето да бъде активен и през септември.

„Сред факторите, които повишават интереса към почивката на къмпинг, са стабилните цени за наем на каравани, кемпери и бунгала, които нямат особено повишение спрямо миналата година. Създават се и все повече места за настаняване от висок клас с луксозно оборудване. Всичко това показва, че се търси развитие и подобряване на условията за този начин на летуване“, коментира Николай Неков.

Тенденция този сезон е да се търсят и повече предложения за наем last-minute, които предлагат преференциални условия в следващите 7-10 дни. Все повече хора пък избират морето и къмпинга, за да отбележат своя празник – рождени и именни дни, ергенски и момински партита, сватби и др. Все повече млади хора и семейства с малки деца избират лятна ваканция сред природата.

От интернет платформата споделят още, че се наблюдава и засилен интерес в посока създаване на нови къмпинги не само на морето, но в планината.

„Потенциалът за това е огромен, тъй като природата и климатът на България дават възможност за целогодишни ваканционни преживявания на къмпинг. Процесът е дълъг и сложен и много предприемачи се доверяват на опита ни в тази сфера за консултации. Това е съвсем нова вълна по създаване на къмпинги, тъй като през последните 10-20 години те са концентрирани по морето. Една от нашите основни цели е да развием къмпингуването в цяла България“, добавя Неков.

Коментари

анонимен ( преди 2 седмици )
Спушно трябва да се забрани свободно къмпингуване на кемпери и каравани. Да оставят само палатки. Това е безумие. Всеки втори *** с пари купил кемпер и го паркира, където му падне. Някаква трагедия е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна