IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
15:15 | 22 август 2024
Обновен: 19:28 | 10 септември 2024

Екшън край Добрич: Шофьор и жена му нападат полицаи, укротиха ги с електрошок

Арестуван е и млад роднина на задържаните, който заснема инцидента

По материала работи: Слав Велев
Екшън край Добрич: Шофьор и жена му нападат полицаи, укротиха ги с електрошок

Кадър: Фейсбук

Екшън на пътя се е разиграл на 21 август, около 19:30 часа в с. Ловчанци, общ. Добричка. Полицейски автопатрул чрез подаване на светлинен сигнал спрял за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 49-годишен мъж, информират от ОДМВР Добрич.

В хода на проверката шофьорът отказал да предаде документите си и започнал да буйства - чрез използване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и неизпълнение на полицейски разпореждания той осуетил извършваната проверка.

49-годишният мъж оказал съпротива на полицейските органи, като е бил подпомогнат в своите действия от насъбралата се тълпа в близост до извършваната проверка. След няколкократно отправени разпореждания към водача и насъбралите се граждани, единият от полицейските служители извадил служебното помощно средство „Тейзър“ /електрошоково оръжие/ и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвел два заряда.

След използването на помощното средство агресивният мъж е задържан от полицейските служители, като са му поставени белезници. В този момент от автомобила излязла съпругата на задържания и започнала да удря с дървен предмет полицейските служители. Тя е била обезвредена, поставени са й белезници и също е задържана от полицейските служители.

Малко по-късно полицейските органи успели да задържат за срок от 24 часа и 24-годишен мъж от същото село, роднина на задържаните лица, който по време на разигралата се ситуация също извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Двамата полицейски служители са прегледани в ЦСМП Добрич и са с леки телесни повреди.

ОДМВР Добрич информира гражданите на областта, че няма да толерира хулигански действия и такива, с които противозаконно се пречи на полицейските органи да изпълняват функциите си по Закона за МВР.

Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата.

Предстои да бъде повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди на жената, участвала в екшъна на пътя в село Ловчанци, край Добрич.

Коментари

Takatumba ( преди 2 седмици )
Шофьорът отказал да предаде документите си и започнал да буйства ?Аве хора, Вие вярвате ли си какво пишете ? Няма оправия, това е !!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна