IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:55 | 22 август 2024
Обновен: 01:17 | 18 септември 2024

Президентът определи отново Главчев за служебен премиер

Днес Радев ще го приеме на "Дондуков" 2

По материала работи: Слав Велев
Президентът определи отново Главчев за служебен премиер

Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Румен Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер.

"В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство президентът Румен Радев определя Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател. В изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Днес в 12 часа държавният глава ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство", пишат от прессекретариата на Президентството.

Припомняме, че първоначалният избор на Радев за поста беше Горица Грънчарова-Кожарева. Тя обаче реши вътрешният министър Калин Стоянов да остане на поста си и в новия служебен кабинет, което принуди президента да не подпише указ за назначаването на нейното правителство.

В сряда държавният глава проведе разговори с хората, които по Конституция имат право да заемат поста на служебен министър-председател. Повечето от тях отказаха.

Коментари

Новини Варна