IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
16:54 | 20 август 2024
Обновен: 02:08 | 11 септември 2024

Пеевски: Ако уволнят Калин Стоянов, ще го поканя да води листа на моята партия

"Вчера Конституцията беше прегазена", заяви председателят на ДПС

По материала работи: Слав Велев
Пеевски: Ако уволнят Калин Стоянов, ще го поканя да води листа на моята партия

Ако "мистър Кеш" Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, ако Стоянов бъде уволнен заради лъжи и измислици на "бандата на Кешовете", лично аз ще го поканя да бъде водач на листа на моята партия.  Вчера Конституцията беше прегазена. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски. 

"Днес попитах Кирил Петков в какво обвинява Калин Стоянов, като самият той го доведе. Той си върши работата като министър изключително професионално, изборите бяха проведени много добре. Всички международни организации нямат коментари. Имам чисто професионални отношения със Стоянов, но виждам, че се ползва с доверието на българските полицаи, които уважавам безкрайно много", заяви той, цитиран от NOVA

Според него президентът не е трябвало "да нарушава Конституцията". "Радев отправя България право към Москва, никой не се възпротивява срещу него. Днес, ако имаше нормални лидери и партии, трябваше да има подписка пред Конституционния съд", смята Пеевски.

Той определи събирането на Централното оперативно бюро на ДПС в Росенец като нелегитимно. "Няма да има кворум, няма да има достатъчно хора. Знам колко души ще отидат, защото знам кои са дерибеите. Нормалните хора от ДПС подкрепят мен. Ако нещо се случи там, е една голяма измама, винаги ще бъде оспорено от мен. Това са изцяло PR ходове, това събиране нищо не може да реши. Почетният председател има своите права. В мига, в който той и другият председател на ДПС се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха стойност, защото са нелегитимни", заяви той. 

Той препоръча: Тези хора, които отидат в „Росенец“ днес да попитат къде са 30 млн. лева, които Доган открадна от Българската банка за развитие (ББР). "И като чуем този отговор от него, ще продължим разговора", добави Пеевски.

На въпрос как ще отиде на изборите, Пеевски отвърна: Ще видите, има време.

Коментари

Мистър Магнитски ( преди 3 седмици )
Сто и петдесет килограмовият "Тумор, който трябва да бъде изрязан".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Mark J Ruseborn ( преди 3 седмици )
Считай го вече като уволнен, Шкембо!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна