IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:24 | 20 август 2024
Обновен: 17:06 | 16 септември 2024

ГЕРБ също поиска Калин Стоянов да бъде отстранен (ВИДЕО)

Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред Президентството - не е допустимо, заяви Борисов

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ също поиска Калин Стоянов да бъде отстранен (ВИДЕО)

От ГЕРБ настояват вътрешният министър Калин Стоянов да бъде отстранен. Това съобщи на брифинг лидерът на партията Бойко Борисов. Той отправи остри критики към вътрешния министър след вчерашния ден. 

„Вчера видяхме няколко недопустими неща. Първо – вътрешен министър с вдигнат юмрук пред Президентството. Не е допустимо”, каза Борисов, цитиран от NOVA.

„Аз съм го защитавал Калин Стоянов. Когато с г-н Петков правихме сглобката, търсихме професионално лице, отдалечено от всички”, коментира още Борисов.

„Не знам защо вчера той направи това. Категорично от ГЕРБ настояваме да бъде освободен. Това не може да бъде вътрешен министър, правещ или наблюдаващ избори”, каза Борисов.

Според него Горица Кожарева е постъпила прибързано. „След като президентът я върна заради вътрешния министър, тя трябваше да подаде друго име. Не може държавата да става заложник на вътрешен министър”, каза Борисов.

„Призовавам и умолявам президента Радев да намери формула с Главчев да отстранят Калин Стоянов. И по най-бързия начин да отиваме на избори.А с колегите от другите партии да решаваме какво правим след изборите”, каза лидерът на ГЕРБ.   

„Да намерят компромис”, поиска Борисов. „Какво значи отлагам избори?”, попита той.

Борисов отхвърли идеята на ПП-ДБ да се търси компромисна фигура за служебен премиер чрез избиране на нов омбудсман.

„Що се касае до триковете, които в момента се опитват да разиграват нашите колеги, ние няма да участваме в подобно нещо. То е лишено от принципи, от политическа логика, и лишава политическите партии от смисъл да съществуват. Предлагат да се съберем и да изберем уж омбудсман. Но за тази фигура има критерии. Ще има сигурно 20 кандидати. Ако отидем Сметната палата пак фигурите са отдалечени от партиите. Предлага се да залъжем хората, че правим някой омбудсман или зам.-шеф на Сметната палата, който всъщност мнозинството го прави премиер”, коментира Борисов.    

Повече гледайте във видеото. 

Коментари

Новини Варна