IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
13:20 | 12 август 2024
Обновен: 21:53 | 14 септември 2024

Полицаите си искат министъра: Служителите протестираха срещу политическия натиск за смяната на Калин Стоянов

Сдружение „Ангели на пътя“: Той направи толкова много в борбата с "войната" на пътя

По материала работи: Слав Велев
Полицаите си искат министъра: Служителите протестираха срещу политическия натиск за смяната на Калин Стоянов

Въпреки, че са деполитизирани и нямат право на протест, служителите на МВР демонстрираха подкрепата си за политическия си началник Калин Стоянов/Снимка: БНТ

Полицаи се събраха на протест в София. Според тях в последните дни и седмици има безпрецедентен опит за употреба на МВР за политически цели.

Според тях това не е протест, а по-скоро показване на тяхна активност. Те казват, че през последните месеци политическият натиск върху МВР и думите, с които се определя работата на министерството прекрачват границите на градивната критика и целят разрушаване на системата. Не казват, че държат Калин Стоянов да остане на поста вътрешен министър, но заявяват, че през последните 20 години това е министърът, който е направил най-много добри неща в това министерство, предаде БНТ.

В същото време Националният синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" изразява безпокойство от "агресивните" политически изказвания за дейността на МВР и опити за насаждане на мнение сред обществото за неспособността му да изпълнява законово регламентираните му дейности.

"Като служители на МВР, ние не приемаме тези обвинения. МВР е основен фактор за осигуряването на провеждането на честни и прозрачни демократични избори и в никакъв случай не можем да приемем опитите институцията да бъде употребена от едни или други политически субекти", посочват от Управителния съвет на Синдиката.

Сдружение „Ангели на пътя“ излезе с позиция за директна подкрепа на Калин Стоянов. Оттам подчертават, че никой вътрешен министър не е направил толкова много в борбата с "войната" по пътищата.

Коментари

Новини Варна