IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
16:00 | 11 август 2024
Обновен: 16:44 | 17 септември 2024

РЗИ-Добрич: Водата на плажовете от от Дуранкулак до Кранево е чиста

Извършени са проверки на 20 места в региона

По материала работи: Александър Дечев
РЗИ-Добрич: Водата на плажовете от от Дуранкулак до Кранево е чиста

Резултатите от последните проверки на качеството на морската вода в област  Добрич потвърдиха, че водите на всичките 20 плажа в региона са чисти и безопасни за къпане. Проверките бяха извършени от Регионалната здравна инспекция в  Добрич в края на тази седмица, в съответствие с Наредба № 5 от 30 май 2008 г. за управление на качеството на водите за къпане. На 5 август екип на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Добрич извърши пробонабиране на морската вода от 10 зони за къпане в областта.

Това включваше плажовете „Дуранкулак – Север 1”, „Дуранкулак – Север 2”, „Крапец – Север”, „Къмпинг – Добруджа”, „Каварна – Централен”, „Русалка – Централен плаж”, „Русалка – Голям плаж”, „Болата”, „Иканталъка” и „Божурец – Топола”.

На следващия ден, 6 август, бе извършено пробонабиране на още 10 зони за къпане, включително плажовете „СБА”, „Тузлата”, „Робинзон”, „ Балчик – Централен”, „Нов плаж”, „ Балчик – Двореца”, „Фиш – Фиш”, „Албена”, „Кранево Централен” и „Кранево Юг”.

Проведените тестове на водните проби от всички 20 зони показват, че микробиологичните показатели за „чревни ентерококи“ и „ешерихия коли“ съответстват на изискванията, посочени в Наредба № 5. Това означава, че водата на всички проверени плажове е безопасна за къпане и няма риск за здравето на летовниците.

По график следващият мониторинг на качеството на морската вода в област  Добрич
ще бъде проведен на 19 и 20 август. Това е част от редовния план за наблюдение и контрол, който се изпълнява през летния сезон с цел осигуряване на безопасни условия.

Коментари

Bonth12 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна