IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
15:30 | 5 август 2024
Обновен: 12:34 | 18 септември 2024

Гвоздейков: Няма хаос с техническите прегледи

От 22 юли уредите в пунктовете предават данните от измерванията автоматично по електронен път

По материала работи: Слав Велев
Гвоздейков: Няма хаос с техническите прегледи

Снимка: БТА

Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма. Това заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който се запозна на място с работата на новата система за контрол на пунктовете за годишни технически прегледи в автосервиз в столицата, предаде БНТ.

Заработи система за качество и игнорирахме човешкия фактор, както и възможността манипулацията на данни да се въвежда ръчно", отбеляза министърът.

Той подчерта, че новоназначена работна група, създадена за срок от пет дни, ще направи предложение за нормативни промени. "В петък очаквам доклад, който да одобря", посочи Георги Гвоздейков.

От 22 юли уредите в пунктовете предават данните от измерванията автоматично по електронен път към системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". По този начин бяха преустановени възможностите за ръчно коригиране на данните, свързани с отработените газове и спирачното усилие на автомобилите. Експерти обаче алармираха, че автомобили, предимно бензинови, масово не могат да покрият нормите.

Коментари

Новини Варна