Варна 17°
fallback
България
12:04 | 5 август 2024
Обновен: 20:59 | 19 септември 2024

ИТН върна третия мандат неизпълнен (ВИДЕО)

Радев кандърдисва Рая Назарян за служебен премиер

По материала работи: Слав Велев

Снимка и ВИДЕО: БНТ

"Има такъв народ" върнат третия мандат на президента неизпълнен.

Това стана ясно още вчера, след като лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че въпреки усилията на преговарящите и въпреки че няма, по думите му, сериозни разминавания в приоритетите с повечето партии в парламента, не може да се събере мнозинство за съставяне на кабинет.

Това означава, че и 50-ото Народно събрание отива в историята и трябва да се готвим да изберем състава на 51-вото. Това ще е седми предсрочен вот за малко над три години.

Рая Назарян е единственият човек, с който не съм разговарял да поеме поста на служебен премиер по т.нар. "домова книга", заяви президентът и добави, че ще я покани на разговори още днес.

Предстои президентът след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател да назначи служебно правителство и да насрочи нови избори в двумесечен срок. За служебен министър-председател той може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Автор на статията:
Слав Велев
ИТН върна мандат ИТН върна мандат президент Румен радев политика 50-то НС 50 НС на живо
0 коментара
fallback
fallback