IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:15 | 2 август 2024
Обновен: 13:09 | 19 септември 2024

Освободиха шефа на "Автомобилна администрация" заради проблемите с ГТП

Решението е на Димитър Главчев

По материала работи: Александър Дечев
Освободиха шефа на "Автомобилна администрация" заради проблемите с ГТП

Премиерът Димитър Главчев е освободил директора на Агенция „Автомобилна администрация“ Борислав Муеров. Това стана ясно по време на парламентарния контрол днес.

Причината са затрудненията с годишните технически прегледи на автомобили. След въвеждане на новата система са появиха твърдения, че има проблем с изискванията за изгорели газове и по тази причина много от леките коли, при това по-нови модели от последните години не могат да покрият тестовете. В същото време собственици на коли на по 10-20 години с дизелови двигатели минават тестовете безпроблемно.

Депутатът Ангел Славчев от „Възраждане“ попита министър-председателя кога ще бъде сформирана работна група за промяна в наредбата. В отговор Главчев заяви, че е подписал заповедта за освобождаване на Муеров и предстои създаване на работна група.

Борислав Муеров е дългогодишен служител на МВР. Преди да оглави Автомобилната админстрация заема различни ръководни длъжности, включително и шеф на полицията в Стара Загора. 

Коментари

Как я мислят тази р ( преди 1 месец )
Могат да обрулят българина и да му бракуват автомобила,но 80% от "новия внос" за скраб - няма как да стане !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Захов ( преди 1 месец )
Гвоздейков е таен агент , който работи срещу правителството (респ.ГЕРБ)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна