IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:30 | 2 август 2024
Обновен: 16:49 | 17 септември 2024

Бойко Борисов: Пеевски, Костадинов и Денков са едно

Те вчера ни демонстрираха мнозинство, коментира лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Александър Дечев
Бойко Борисов: Пеевски, Костадинов и Денков са едно

Пеевски, Костадинов, Денков са едно. Те вчера ни демонстрираха мнозинство. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод създадената в четвъртък временна парламентарна комисия за кмета на Доспат от ГЕРБ - Елин Радев.

"Откога парламентът се занимава с кметовете? Къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента да го разпитват?", попита Борисов.

Относно списъка, представен от Делян Пеевски, в който според него има "касиери в енергетиката", Борисов посочи, че корупцията по високите етажи на властта в последните четири години не се бори.

"За тези четири години ние чухме всичко отвратително грозно между всички лидери, институции, убихме си авторитетите и хаосът е пълен. Кой е лош, кой е добър - първо има институции, но най-важното определят хората", заяви Борисов.

"С мъка се запознах с това как върви строежът на автомагистрала "Струма", каза още лидерът на ГЕРБ. И определи булевардите в София като зебри. "Грозна картина при чисто нови булеварди, направени от нас. Затова ние ще говорим какво ще направим, с какво ще надградим. Това ще прави ГЕРБ. Другите нека си носят списъци", каза още той за предстоящата кампания. 

Той коментира и преговорите за кабинет с третия мандат. На въпроса: „Ако ИТН издигнат Росен Желязков, бихте ли осигурили подкрепа за правителство?“, той отговори: "Мисля, че това са хипотези, които към днешна дата не стоят на дневен ред. Въпросът е не да издигнеш еди-кой си, а какво мнозинство ще се събере, за да е стабилно и да управлява четири години. Без „Възраждане“, без половината ДПС, няма по никакъв начин да е стабилно, защото във всички партии се получават такива колизии в момента, че нищо стабилно не мога да видя. Ще отидем на срещата утре с много сериозна нагласа, с уважение, с разбиране и с време за държавници“.

Коментари

Новини Варна