IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:30 | 31 юли 2024
Обновен: 22:15 | 7 септември 2024

Пеевски: Мистър Кеш разцепи ДПС

Радев: Няма да допусна да бъда замесван в долнопробни конспирации (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
Пеевски: Мистър Кеш разцепи ДПС

Делян Пеевски

Делян Пеевски обвини президента Румен Радев за разцеплението в ДПС. "Скоро ще разберете кой разцепи ДПС. Това е „Мистър Кеш“, каза пред медиите в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. На въпрос "Тоест президентът е разцепил ДПС", Пеевски отговори: "Точно така".

"Шефът е "Мистър Кеш". Той командва всички. Всички в тази игра са пионки на Радев. Вчера се опита, през пионките си от ПП-ДБ, да организира сваляне на шефката на парламента Рая Назарян", посочи още Пеевски. Според него причината за това е, че „Мистър Кеш“ иска да сложи удобен за него премиер по Конституция.

"Най-важното обаче е Копринков и Узунов да получат МВР, защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова „ала-бала“, през нов министър на електронното управление и нов МВР министър“, каза още Пеевски.

И добави: „Тайната, малка партийка на „Мистър Кеш“ ще я видите. Трябва да влезе в парламента, да подготви удобно къде да седне, когато му свърши мандатът, защото няма куража да излезе сега“.

По отношение на коментар от Христо Иванов в интервю за „Свободна Европа“ за тактически действия съвместно с Ахмед Доган и ГЕРБ срещу влиянието на Делян Пеевски, председателят на ДПС заяви, че Иванов е намерил „един компактен скут на Росенец, да си пие мазно турско кафе“. По думите на Пеевски Иванов е и родствено обвързан с Доган.

Държавният глава коментира и твърденията на Пеевски, че заедно с ПП-ДБ организира сваляне на председателя на парламента Рая Назарян:

"Не мога да коментирам фантазиите на други хора. Не ме въвличайте в подобни конспирации, аз такива конспирации не участвам".

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва в тържествената церемония, на която ще бъдат връчени дипломите на офицерите от "Випуск 2024 -"Цар Симеон Велики" на Военната академия "Георги Стойков Раковски".

Коментари

Новини Варна