IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
16:30 | 30 юли 2024
Обновен: 13:02 | 8 септември 2024

КЕВР запази първоначално заявената цена на газа за август

Тя е с около 5,7% по-висока от сега действащата

По материала работи: Александър Дечев
КЕВР запази първоначално заявената цена на газа за август

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди доклад по внесеното на 11 юли заявление на „Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цена за август 2024 г., по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

След анализ, изготвен въз основа на представените от „Булгаргаз“ данни и документи и след направени изчисления, в доклада на Комисията се предлага цената на природния газ през август да бъде 61.44 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).  

На откритото заседание ръководителят на „Булгаргаз“ информира, че към днешна дата се запазва първоначално заявената от дружеството цена за август от 61.44 лв./MWh, която е с около 5,7% по-висока от сега действащата. Като причина за увеличението беше посочен плановия ремонт на трансадриатическия газопровод, което налага необходимостта намалените количества азерски газ да бъдат компенсирани с добив от газохранилището в Чирен.

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна