IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
16:15 | 30 юли 2024
Обновен: 18:59 | 8 септември 2024

Евакуират хора заради голям пожар в община Струмяни

Огънят е лумнал между селата Микрево, Каменица и Кърпелево

По материала работи: Александър Дечев
Евакуират хора заради голям пожар в община Струмяни

Голям пожар избухна между селата Микрево, Каменица и Кърпелево в община Струмяни. Пожарът е тръгнал към 12:30. Полицаи и горски служители предупреждават хората да бъдат внимателни. Евакуациярта започна. Постоянните жители на село Кърпелево са около 10-15 души, като някои от тях не са искали да напуснат домовете си.

Двата френски самолета направиха обходи над пожара. В готовност за евакуция са жителите на селата Микрево, Цапарево и Каменица. като в Микрево живеят няколкостотин души, пише БНТ.

"Пожарът е на голям фронт, движи се в посока землището на село Цапарево към село Микрево. Обявена е евакуация на село Кърпелево, като няма опасност за живущите в селото", заяви в пред БНТ главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

По думите му пожарът е на голям фронт, като има 9 пожарни автомобила, които са на място, пътуват още 18, пренасочени са силите на френските самолети за обливане на пламъците.

"Няма данни към настоящия момент да има опасност за някои от населените места. Метеорологичната обставка е изключително динамична, вятърът непрекъснато сменя посоките си и е много силен. Мястото е труднодостъпно", допълни Димитър Кангалджиев.

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна