IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:15 | 29 юли 2024
Обновен: 13:27 | 18 септември 2024

Опасни горещини в следващите дни

На отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

По материала работи: Александър Дечев
Опасни горещини в следващите дни

Още по-горещо време, в сравнение с вчера, ни очаква днес, с максимални температури между 33° и 38°, в София - около 33°. В близките часове ще има повече облаци, а на отделни места над Централна Северна и Североизточна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки и временни усилвания на вятъра.

Явленията в североизточните райони ще продължат и през нощта срещу вторник, и във вторник и ще са временно интензивни. Отново има условия за гръмотевични бури и градушки.

Вятърът там ще е от североизток и ще е временно силен. Над Западна България, където ще се задържи слънчево ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°, в София - около 29°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишават и в петък максималните ще бъдат между 33° и 38°. В събота над Западна България, а в неделя и на изток ще се заоблачи и на места там ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици.

Коментари

Новини Варна