IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:15 | 28 юли 2024
Обновен: 18:42 | 16 септември 2024

Задвижват Механизма за гражданска защита на ЕС заради пожара на българо-гръцката граница

Вътрешният министър посочи, че пожарът е точно в районна на минно поле

По материала работи: Слав Велев
Задвижват Механизма за гражданска защита на ЕС заради пожара на българо-гръцката граница

Снимка: Фейсбук/Калин Стоянов

Пожарът на българо-гръцката граница навлиза в българската територия точно там, където има минно поле. Всички да предпазливи, гаси се само с летателна техника. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. Той подчерта, че е взето решение за задвишване на Механизма за гражданска защита на ЕС.  

"Гърция работи и със самолети, и с хеликоптери. От българска страна гасенето е с хеликоптерите на военните", каза Стоянов.

„Ще поискаме самолет, който в рамките на 10-12 секунди успява да напълни между 6 и 7 тона вода”, заяви вътрешният министър. Той изрази надежда, че самолетът може да заработи във вторник.

Стоянов каза, че периодично получава доклад за пожара на границата.

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна