IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:43 | 28 юли 2024
Обновен: 14:13 | 16 септември 2024

Намерено е още едно тяло след взрива в Елин Пелин (ВИДЕО)

Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов

По материала работи: Слав Велев
Намерено е още едно тяло след взрива в Елин Пелин (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: БНТ

„В близост до входа на единия от складовете за фойерверки в Елин Пелин се вижда тяло, което днес ще направим всичко възможно да бъде изнесен”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов, която отново посети Елин Пелин след взривовете в складове за фойерверки.

По думите му вече трето денонощие има продължаващи гърмежи. 

„Вчера колегите от специализирания отряд за борба с тероризма влязоха тежко оборудвани, огледаха склада, който не се взриви и от който се страхувахме. Вътре има доста високо технологични изделия. Следва да направим всичко възможно да не предизвикаме взрив. Колегите обезопасиха терена. Стените му са здрави, спазени са всички изисквания при строежа. Беше компрометирана само и единствено входната врата”, поясни министърът на вътрешните работи. И допълни, че днес ще се вземе решение за започване на първоначален оглед.

"За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран, съобразно правилата по наказателния процес и да бъде изнесен този труп. Оттам нататък предстои да се вземе решението дали ще се започнат действия от страна на пожарната", посочи Калин Стоянов.

"За съжаление трето денонощие сме свидетели на гърмежите. Най-хубавото е, че се влезе в склада и действително има доста стока вътре. Колегите от отряда успяха да обезопасят самия склад. Реално стените му са изключително здрави", каза Калин Стоянов.

Според него няма как при такъв взрив "някой някъде да се е скрил". Поясни, че на видеокамерите няма как нещо да се види, защото са били в самия склад. Определи ситуацията като сложна и изрази надежда, че днес ще започнат процесуално-следствените действия, "които ще дадат повече яснота".

В днешния ден се очакват да пристигнат следователи и прокурор, които ще вземат крайното решение за започване на първоначален оглед.

Коментари

Новини Варна