IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:30 | 23 юли 2024
Обновен: 19:17 | 5 септември 2024

Илхан Кючюк е новият председател на правната комисия в ЕП

Общо петима български евродепутати влизат в ръководствата на комисиите

По материала работи: Слав Велев
Илхан Кючюк е новият председател на правната комисия в ЕП

Евродепутатът Илхан Кючюк е избран за председател на правната комисия в ЕП. Това обяви самият той в социалните мрежи.

Ето какво написа Кючюк в своя Facebook профил:

"Днес бях избран за председател на Комисията по правни въпроси на ЕП. Винаги, когато съм бил избиран за високи позиции съм казвал, че това е успех за България и за ДПС. И днес казвам същото, но този път: Искам да посветя този успех на всички, които през изминалите седмици бяха подложени на репресии, на извънреден натиск, на тези, които издържаха на нечувана „преса“ върху семействата им. И тук ще цитирам нашия лидер д-р Доган: „Единственият начин да се освободите от страха е като тръгнете срещу него!“ Време е да тръгнем заедно срещу страха, защото страхът убива разума! Лъжат ви като ви казват, че ви уважават. Не ви уважават, страхуват ви!“, пише евродепутатът.

Общо петима български евродепутати влизат в ръководствата на комисиите на Европейския парламент. Това показват съобщения на институцията по повод конституирането им.

Евродепутатът Никола Минчев ("Обнови Европа"/"Продължаваме промяната") бе избран за втори зам.-председател на парламентарната комисия за вътрешния пазар и защитата на потребителите. Евродепутатът Цветелина Пенкова (БСП/СиД) бе избрана за първи зам.-председател на комисията по производство, изследвания и енергетика. Евродепутатът Христо Петров ("Обнови Европа"/"Продължаваме промяната") бе избран за четвърти зам.-председател на комисията по култура.

Миналата седмица ЕП гласува евродепутатът Андрей Ковачев да бъде назначен за квестор в новия мандат на институцията. На тази длъжност той ще се занимава с административни въпроси, които засягат пряко самите евродепутати и имат съвещателен глас в Бюрото на ЕП. То е съставено от председателя, неговите 14 заместници и петимата квестори.

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев беше избран за заместник-председател на Комисията по правни въпроси (JURI) в Европейския парламент. Номинацията му за поста беше приета с пълно единодушие.

Коментари

Новини Варна