IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:09 | 22 юли 2024
Обновен: 12:37 | 17 септември 2024

ПП-ДБ получи втория мандат и веднага върна папката празна

На "Дондуков" 2 със закъснение дойдоха Кирил Петков, Николай Денков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов

По материала работи: Александър Дечев
ПП-ДБ получи втория мандат и веднага върна папката празна

От "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ)  получиха втория мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. То обаче веднага върнаха папката празна, тъй като не успяха да убедят останалите партии за техен кабинет.

На "Дондуков" 2 с 5 минути закъснение дойдоха Кирил Петков, Николай Денков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов. 

Припомняме, че през миналата седмица Радев се срещна с представители на коалицията, по тяхно искане, за да обсъдят политическата ситуацията и изхода от кризата. След като поискаха отсрочка от три месеца в предлаган от тях проект на декларация за излизане от политическата криза и не намериха подкрепа за нея от останалите парламентарно представени политически сили, от ПП-ДБ заявиха, че ще върнат мандата неизпълнен. Решението обяви заместник-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов в изявление пред медиите в парламента.  

Според разпоредбите на Конституцията, след като бъде върнат вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.

Коментари

Новини Варна