IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:20 | 19 юли 2024
Обновен: 02:03 | 8 септември 2024

Премиерът свиква Съвета по сигурността в 15 ч. днес

Борбата с пожарите продължава, пазим живота на хората и огнеборците, заяви Главчев

По материала работи: Слав Велев
Премиерът свиква Съвета по сигурността в 15 ч. днес

Снимка: МС

Министър-председателят Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към МС днес. Заседанието ще се проведе от 15 часа.

На всеки 20 минути се получават сигнали от цялата страна за пожари. Фронтовете са големи, температурите продължават да бъдат екстремно високи и вятърът на места е много силен. В тази тежка ситуация най-важното е да бъдат овладени пожарите и да бъде опазен животът на хората в населените места и на тези, които са на първа линия в борбата с огнената стихия. Това заявиха премиерът Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в село Мамарчево. От вчера двамата са в Ямболско във връзка с пожарите. Премиерът Главчев отбеляза, че лично е разговарял с всички кметски наместници на населените места. „Те са изключително благодарни на пожарникарите, на военните и доброволците“, заяви министър-председателят.

Министър Калин Стоянов, който е председател на създадения от премиера Главчев оперативен щаб, съобщи, че и днес борбата с пожарите продължава при пълна мобилизация. Ще се работи два хеликоптера на отбраната и два от Чехия. Турските екипи също са на разположение за допълнителна подкрепа, от страна на Франция е заявена готовност за съдействие с още два хеликоптера. „Имаме тежка техника, военните също участват“ добави вътрешният министър. По думите му около 70% от техника, с която разполага пожарната - около 800 противопожарни автомобила, са закупени през последните 7 - 8 години. Има множество поръчки, които са и в момента в процедури, заяви още Стоянов.

Премиерът Главчев обяви, че на предстоящото заседание на Съвета по сигурността към МС ще бъдат поканени и представители на парламентарните сили.

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна