IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:17 | 15 юли 2024
Обновен: 02:30 | 8 септември 2024

ПП-ДБ опита да изклинчи още време за мандата, щели да борят корупцията (ВИДЕО)

Срещата на "Дондуков" 2 бе по искане на коалицията

По материала работи: Слав Велев
ПП-ДБ опита да изклинчи още време за мандата, щели да борят корупцията (ВИДЕО)

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

От „Продължаваме Промяната – Демократична България” са на среща при президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.

„Жегата отвън съвпадна с разгара на горещото политическо лято – множество остри противоречия, силна динамика в политическите процеси. Тази сложна обстановка изисква диалог и навременни и оперативни решения”, каза в началото държавният глава.

„Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим липсващата крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица”, посочи Николай Денков, цитиран от NOVA.

От ПП-ДБ предложиха декларация и поискаха известно време от президента. Според държавния глава вторият мандат ги е изненадал.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат”, каза Радев.

„Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и след това да видим дали ще има подкрепа”, обяви Денков, цитиран от БНТ.

"Същината на кризата днес е, че същите партии, които се събраха, за да свалят редовните правителства, сега не могат да се съберат, за да направят тяхно редовно правителство. Какво постигнаха с това? Тези въпроси нямат отговор. Кризите изискват нестандартни решения. Предлагаме нестандартно решение, в чията същина е борбата с корупцията. Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим тази липсваща крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпираните лица. Предлагаме декларация, в която са поставени тези важни стъпки, които трябва да се направят и ще търсим широка политическа подкрепа за нея. Затова ни трябва известно време и идваме при вас с призив към тази възможност", заяви Николай Денков.

В събота националният съвет на ПП се събра на заседание, за да реши дали да направи опит за реализиране на втория мандат заедно с коалиционния партньор от "Демократична България" или да са опозиция в 50-ото Народно събрание.

Коментари

Новини Варна