IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:40 | 14 юли 2024
Обновен: 02:54 | 8 септември 2024

Полицейска акция в Свети Влас

Има трима задържани

По материала работи: Александър Дечев
Полицейска акция в Свети Влас

Пресцентърът на МВР съобщи за успешната реализация на специализирана операция, проведена от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на територията на Свети Влас. В хода на операцията са задържани трима души, които са заподозрени в участие в организирано престъпно сдружение за разпространение на наркотици.

Според информация от пресцентъра на МВР, операцията е била резултат от дългосрочно разследване, целящо разкриването и неутрализирането на престъпната група. По време на акцията са извършени обиски, огледи и претърсвания на автомобили и адреси, свързани със задържаните лица.

В хода на обиските и претърсванията, разследващите са намерили и иззели значителни количества наркотични вещества и парични суми. По данни на МВР, конфискувани са над 800 грама марихуана и 13 грама кокаин. Освен наркотиците, от задържаните са иззети и банкноти в различни валути, включително левове, евро и долари, на обща стойност близо 40 000 лева. Допълнително, разследващите са конфискували и девет мобилни телефона, които се предполага, че са използвани в престъпната дейност.

В рамките на разследването са разпитани свидетели, които са предоставили ценна информация за дейността на престъпната група. С постановление на прокурор на задържаните е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. На тримата задържани са повдигнати обвинения за участие в организирано престъпно сдружение и разпространение на наркотици.

Действията на разследващите по случая продължават, като се очаква допълнителна информация и разкрития по отношение на дейността на престъпната група. От МВР подчертават, че операцията в Свети Влас е част от по-широката стратегия за борба с организираната престъпност и наркотрафика в страната.

Пресцентърът на МВР изрази благодарност към гражданите за съдействието и подчерта важността на общественото сътрудничество в борбата с престъпността. МВР призовава всички, които разполагат с информация за подобни престъпни дейности, да я предоставят на компетентните органи.

Коментари

Новини Варна