Варна 20°
fallback
България
12:00 | 14 юли 2024
Обновен: 13:34 | 19 септември 2024

Пожар в метростанция в София

Огнеборците са реагирали бързо и са предотвратили сериозни щети

По материала работи: Александър Дечев

Снимка: Фейсбук

Пожар е пламнал тази сутрин в подлеза на метростанция "Сердика", съобщиха от пресцентъра на МВР за Българската телеграфна агенция (БТА). Инцидентът, който е предизвикал паника сред минувачите, е започнал малко след 9:00 часа.

Към 9:14 часа в оперативния център на пожарната е получен сигнал за запалила се баничарница в района на метростанцията. Според първоначалната информация, причината за пожара е техническа неизправност в електрическата инсталация на обекта.

Екипите на пожарната служба са реагирали незабавно и са пристигнали на място в рамките на няколко минути. Въпреки интензивното задимяване, огнеборците са успели бързо да локализират и потушат пожара. От МВР - София потвърдиха, че огънят е бил погасен към 9:45 часа.

След като огънят е бил успешно погасен, са предприети незабавни мерки за отдимяване на района. Въпреки че задимяването е било значително, то не е достигнало до пероните на метрото, което е предотвратило по-сериозни последици и нарушаване на транспортната услуга.

Минувачите и пътниците, които са били в района на метростанцията, споделят, че първоначално са били изплашени от дима и миризмата на изгоряло. Въпреки това, бързата реакция на пожарната е успокоила ситуацията и е предотвратила по-сериозни щети.

Автор на статията:
Александър Дечев
сердика София метростанция пожар метро метростанция Сердика пожари пожарна пожарникари огнеборци
0 коментара
fallback
fallback