IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
10:00 | 14 юли 2024
Обновен: 16:38 | 16 септември 2024

Над 200 пожара са потушени през изминалото денонощие

Има един пострадал

По материала работи: Александър Дечев
Над 200 пожара са потушени през изминалото денонощие

През изминалото денонощие са ликвидирани общо 204 пожара. Това сочи справка на сайта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН). При един от пожарите е пострадал мъж на 55 г. Инцидентът е станал в гориста местност  в к.к. „Чайка“ във Варна. Мъжът е прегледан на място от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и е транспортиран в болница.

С преки материални щети са възникнали 36 пожара. Осем от тях са се случили в жилищни сгради, а 13 в транспортни средства. Няколко пожара е имало в горски масиви, селското стопанство, в открити площадки в урбанизираните територии и др. Без нанесени материални щети са възникнали 168 пожара. Пожарникарите са реагирали на 250 сигнала за произшествия. Извършени са 38 спасителни дейности и помощни операции през изминалото денонощие, сочи още справката. Пожарникарите са реагирали при катастрофи, при инцидент с опасни вещества и др. От ГДПБЗН отчитат осем лъжливи повиквания. 

Пожари избухнаха в няколко района на страната през изминалите дни. Наложи се намесата на военнослужещи, а на места бяха отправени призиви повече доброволци да се включат в потушаването на пламъците. 

Коментари

Новини Варна