IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:15 | 13 юли 2024
Обновен: 02:35 | 8 септември 2024

Асен Василев: Мандатът е тежка отговорност и не може с лека ръка да се отхвърли

Не виждам предпоставки да може да се направи проевропейско антикорупционно правителство, казва той

По материала работи: Александър Дечев
Асен Василев: Мандатът е тежка отговорност и не може с лека ръка да се отхвърли

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Асен Василев говори пред медиите преди ПП да се събере на Национален съвет.

"Мандатът е тежка отговорност, трябва да бъде много внимателно обсъдена, но не виждам предпоставки в този парламент да може да се направи проевропейско антикорупционно правителство", каза той. "Продължавам да вярвам, че в този парламент няма антикорупционно проевропейски мнозинство", коментира Василев.

По думите му ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и към по-добри доходи за гражданите и по-справедлива и социална страна, в която всички ние искаме да живеем.

"Мандатът е тежка отговорност. Не може с лека ръка тази отговорност да се отхвърли, трябва да бъде много внимателно обсъдена, но както казах – аз лично не виждам предпоставки в този парламент да може да се направи проевропейско антикорупционно правителство, посочи народният представител", посочи Василев.

Според него това не пречи да се пробва да бъдат прокарани значителни закони, ако има време за това. Той посочи законите за ПВУ, които блокират второ плащане, антикорупционната комисия, закона за сигналоподателите, закона за личния фалит. По думите му 1 млн. български граждани всеки ден биват тормозени от колекторски фирми.

"Вече този парламент работи над месец, можеше голяма част от тези закони да са придвижени, можеше комисиите да са сформирани. Вместо това, виждаме едно абсолютно безотговорно поведение към българските граждани", коментира Василев.

Коментари

Новини Варна