IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:00 | 12 юли 2024
Обновен: 02:01 | 8 септември 2024

Жегите продължават и в събота! Кодът продължава да е оранжев

Варна счупи над 100-годишен топлинен рекорд в четвъртък

По материала работи: Слав Велев
Жегите продължават и в събота! Кодът продължава да е оранжев

Графика: НИМХ

Жегите у нас продължават и в събота! Оранжев код за топло време е обявен за Варна и цялото  Черноморие за 13 юли.

Тази нощ ще бъде ясно. В Източна България ще духа слаб вятър от север-североизток, в останалата част от страната ще е почти тихо.

Утре по Черноморието ще бъде слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на изолирани места след обяд е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За Област Варна е обявен оранжев код за много горещо време. Максимални температури във вътрешността на областта се очаква достигнат 38-41°С, а по Черноморието до 34-36°С.

На 13 юли слънцето във Варна изгрява в 5:41 часа и залязва в 20:48 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 7 минути. Фазата на луната е един ден преди първа четвърт.

Във вътрешността на страната ще остане слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София - около 35°.

В планините ще бъде слънчево и топло, след обяд над източните райони с купеста облачност, но само на изолирани места е възможно да превали. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

Температурен рекорд за Варна бе отчетен вчера, съобщи Мeteo Bulgaria. Живакът в морската столица стигна 35.3°С, с което подобри рекорда от 1916 година, когато градусите са били 35.2°C.

ИА "Черно море" напомня, че трябва да избягвате да излизате в най-горещите часове на деня или да стоите максимално на сянка. Ако работата изисква да бъдете на открито, то носете шапка, престоявайте на сянка, пийте течности, като водата е най-подходяща.

Коментари

Новини Варна