IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:30 | 12 юли 2024
Обновен: 02:19 | 8 септември 2024

Един загина, а шестима са ранени при верижна катастрофа на пътя София-Варна

Въздушната линейка летя за 16-годишно момиче, пострадало тежко в инцидента

По материала работи: Слав Велев
Един загина, а шестима са ранени при верижна катастрофа на пътя София-Варна

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Мъж на 65 години е загинал, а шестима са ранени във верижна катастрофа край село Ястребино, Община Антоново, съобщиха от МВР.

Кола, управляванa от 42-годишна жена в посока от София към Варна, навлязла в насрещното и ударила товарен бус с прикачено ремарке.

В резултат на сблъсъка на място загива возещ се на предната дясна седалка в лекия автомобил мъж на 65 г. Момиче, седяло на задната седалка, е със сериозни наранявания и опасност за живота.

С тежки травми са и двамата шофьори, както и возещи се в товарния автомобил двама мъже и една жена.

16-годишно момиче в тежко състояние след катастрофа беше транспортирано с медицинския хеликоптер от областната болница във Велико Търново до "Пирогов" в София около 13 ч. Това е втора спасителна мисия на медицинския хеликоптер от великотърновската болница.

Девойката е пострадала в четвъртък при катастрофа на пътя между Търговище и Антоново. Във великотърновската болница е докарана от болницата в Търговище, стабилизирана е и отпътува с въздушната линейка за оказване на специализирана медицинска помощ.

Коментари

Новини Варна