IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:05 | 12 юли 2024
Обновен: 02:40 | 8 септември 2024

Йордан Цонев остава верен на Пеевски

Сега разбрал, че в ДПС му викат "българчето", възмущава се от етническото деление в партията

По материала работи: Слав Велев
Йордан Цонев остава верен на Пеевски

Йордан Цонев/Снимка: АРХИВ

"Аз съм част от екипа на Делян Пеевски и това, че не бях посочен в писмото на Ахмед Доган с искане за моята оставка, ми дава възможност сам да обявя своето решение, а то е, че аз ще остана в екипа на Пеевски", посочи категорично пред bTV Йордан Цонев, депутат от ДПС и зам.-председател на НС.

Той уточни, че почти 25 г. е до почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Но онова, което се случва в последните дни, в мен лично разколебава някои мои твърди убеждение от последните 25 години. Цялата тази атака идва в момент, в който партията е на своя исторически връх – партията е в страхотна кондиция. Хубав или лош, одобряван или неодобряван, обичан или мразен, Пеевски направи страхотни неща за хората и за ДПС. Изгради страхотен екип", настоя Цонев.

"У мен остава усещането, че 25 г. съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на Движението за права и свободи", допълни депутатът от ДПС.

„Видях чисто етнически призиви – "българите и помаците ни вземат партията", "ние турците да си я върнем". Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата "заедност". Разбрах, че 25 г. съм "българчето" в тази партия“, обясни той.

Коментари

Новини Варна