IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
14:00 | 9 юли 2024
Обновен: 00:14 | 23 юли 2024

От ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят втория и третия мандат

Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания, казват от партията

По материала работи: Александър Дечев
От ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят втория и третия мандат

ГЕРБ обяви в позиция, че няма да подкрепи втория мандат при никакви условия. От формацията уточняват, че решението им остава непроменено и по отношение на третата папка.

„Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство”, посочват от ГЕРБ.

От партията напомнят, че веднага след изборите само те са предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа.

„Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н  - това не е разум, а политически инат”, категорични са от ГЕРБ.

От ГЕРБ подчертават, че заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание”, завършва позицията на партията.

Коментари

важното е ( преди 1 седмица )
да се дуят бузи и да се лапат заплати
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна