Варна 23°
fallback
България
12:10 | 8 юли 2024
Обновен: 11:36 | 6 октомври 2024

Войната по пътищата продължава: Верижна катастрофа край Русе, камион помете моторист в Ришкия проход

Временно движението по пътя 73 Шумен-Карнобат при км 42 се осъществява двупосочно в една лента

По материала работи: Слав Велев

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Войната по пътищата в България продължава. След катастрофата с две жертви и един ранен край Стражица, която затвори пътя Варна - София за часове, тежко ПТП стана и на пътя Русе - Бяла. Сблъскали са се няколко автомобила. Четирима са пострадали и откарани в болница, от които две деца. По първоначална информация няма тежко ранени. Децата, на 11 и 14 години, са оставени за наблюдение в неврохирургия. 

Причината за катастрофата най-вероятно е внезапно спиране на първата кола, заради участък в ремонт. Шофьорът на втория автомобил опитал да спре, но бил ударен от движещия се зад него. Ранените са семейство от последната кола, а в средния автомобил е имало бебе, което не е пострадало. Движението по пътя Русе - Бяла в района на катастрофата е затруднено, има голяма колона от чакащи автомобили.

Тежък инцидент с моторист е станал преди минути в Ришкия проход. За това алармират водачи в социалните мрежи.

По първоначална информация са се блъснали мотор и камион, като произшествието е сериозно.

Няма информация за състоянието на моториста.

Временно движението по път II-73 Шумен-Карнобат в посока Шумен при км 42 се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от АПИ.

Автор на статията:
Слав Велев
ПТП катастрофа новини крими криминални новини пътя Русе - Бяла ранени войната по пътищата моторист камион АПИ Ришкия проход
0 коментара
fallback
fallback