IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:30 | 6 юли 2024
Обновен: 08:58 | 3 октомври 2024

Румен Радев бави обявяването на датата за втория мандат

Делян Пеевски обяви, че ще върне веднага папката празна

По материала работи: Александър Дечев
Румен Радев бави обявяването на датата за втория мандат

Президентът Румен Радев се очаква да обяви кога ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. Той ще отиде именно при „Движението за права и свободи” като втора политическа сила, пише "Нова телевизия".

Председателят Делян Пеевски вече заяви, че веднага ще върнат папката празна. По думите му процедурата трябва да се задвижи възможно най-бързо, защото не вижда варианти за съставяне на редовно правителство, заради липсата на подкрепа.

Радев от своя страна обяви, че летните месеци август и септември не са добър вариант за предизборна кампания. Това означава, че може би ще се опита да забави процедурата. Ако вторият е неуспешен, третият мандат ще отиде при партия по избор на президента. След като „Величие" се разпадна, вариантите са - „Възраждане”, БСП и „Има такъв народ”. От ПП-ДБ заявиха, че няма да предлагат кабинет и няма да преговарят с „Възраждане”.

Коментари

Новини Варна