IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
България
11:30 | 5 юли 2024
Обновен: 05:51 | 8 юли 2024

Румен Радев: Без хора нищо не е възможно и постижимо

Президентът с приветствие за празника на МВР

По материала работи: Александър Дечев
Румен Радев: Без хора нищо не е възможно и постижимо

Президентът Румен Радев отправи приветствие до българските министерства, които днес отбелязват 145 години от създаването си.

"Във времена на задълбочаваща се политическа криза, на вътрешни и външни изпитания, повече от всякога е необходимо да си припомняме волята и всеотдайността на поколения наши предци, посветили силите си на изграждането и утвърждаването на българската държава и нейните институции”, каза той.

В приветствието си държавният глава отбелязва, че пред това правителство „тогавашната епоха поставя внушителни исторически задачи - да положи основите на съвременната ни държавност, да създаде предпоставки за единството и бързия напредък на българския народ, да извоюва авторитета на младата ни държава на международната сцена“. На същата дата са учредени първите шест български министерства – на външните работи и изповеданията, на правосъдието, на вътрешните работи, на народното просвещение, на финансите и на войната.

"Вече близо век и половина те изпълняват своята важна мисия да утвърждават независимата българска държава, да отстояват интересите на гражданите и достойното място на България в Европа и света“, посочва президентът.

„Днешният ден ни напомня, че ако без институции нищо не е дълготрайно и устойчиво, то без хора нищо не е възможно и постижимо“, заявява още държавният глава като поздравява всички служители на българските министерства, които днес отбелязват своя празник, изказвайки признателност за техните всеотдайност и професионализъм.

Коментари

Новини Варна