IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
10:45 | 5 юли 2024
Обновен: 05:25 | 8 юли 2024

Хванаха кмета на Малорад да шофира след употреба на кокаин

Не спрял на полицейска палка и са го задържали след гонка

По материала работи: Александър Дечев
Хванаха кмета на Малорад да шофира след употреба на кокаин

Вътрешният министър на България Калин Стоянов разкри, че кметът на скандалното село Малорад е задържан, тъй като е шофирал след употреба на наркотици. "Пробата му за наркотични вещества е положителна, конкретно за кокаин", заяви Калин Стоянов.

Иво Иванов е бил засечен снощи на пътя между Бяла Слатина и село Малорад. Полицейски патрул опитал да го спре, кметът обаче подминал патрула и продължил към селото. След последвалата гонка униформените успели да го хванат малко преди Малорад. Направеният му наркотест се оказал положителен.

Иванов е задържан в ареста в Бяла Слатина. Започнало е претърсване и на имотите му за притежание на наркотици и незаконни оръжия. Селото се прочу с подправения вот на местните избори миналата година, където членове на СИК дописваха преференции, като споменаваха бачи Цено, Мартин и Боби. По случая е образува и производство, като разследването продължава.

"Няма абсолютно никаква драма. Един от поредните случаи, при които имаме установен български гражданин, който е управлявал под въздействието на алкохол. Процедурата е същата, както за всеки друг, независимо дали става въпрос за кмет".

Калин Стоянов коментира и вчерашния криминален случай от столичния квартал "Модерно преградие".

Убитият мъж при стрелбата в "Модерно предградие" е криминално проявен, стрелците са арестувани
"Вчера станахме свидетели на тежък криминален случай между лица, които са криминално проявени. Реално този, който отива на място вероятно с идеята да се саморазправя, е срещнал сериозен отпор. Човекът, който беше убит през вчерашния ден е известен на органите на МВР - сериозен криминален контингент - най-вече с изнудване, рекет и лихварска дейност".

Последната информация, с която Калин Стоянов разполага е, че на мястото на инцидента са установени 4 оръжия - три от тях законни. Допълни, че предстои да се установи кой какви изстрели е провел и кой реално е причинил убийството.

Коментари

Новини Варна