IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
16:15 | 3 юли 2024
Обновен: 01:49 | 6 юли 2024

Щъркел подпали 10 000 декара край Добрич

Изгоряха и 5000 декара, къща, пчелин и други постройки край Генерал Тошево

По материала работи: Слав Велев
Щъркел подпали 10 000 декара край Добрич

Изгоряха 5000 декара, къща, пчелин и други постройки kraj село Росица, община Генерал Тошево/Снимка :ПроНюзДобрич

Голям пожар избухна около добричкото село Победа. Изгорели са около 10 000 декара изоставени терени със сухи треви и стърнище. Причината за пожара е заплетен щъркел в жиците на електропреносната мрежа, което е довело до възпламеняване на растителността. Това съобщи директорът на РД ПБЗН Добрич комисар Дарин Димитров, предаде Про Нюз Добрич.

Сигнал за пожара е подаден около 11:00 часа вчера.

В гасенето на огъня са участвали три пожарни автомобила с 15 пожарникари, които са се борили с разрастващия се пожар в продължение на няколко часа.

Пожарът е нанесъл значителни щети, като е засегнал постройки на местната земеделска кооперация и няколко стопански помещения на местни жители.

Друг голям пожар, обхванал около 5000 декара суха тревна растителност, е възникнал вчера, около 17:00 часа, в село Росица, община Генерал Тошево.  

Пожарът е засегнал и обитаема къща, както и помощни постройки на необитаеми къщи. Освен това, са пострадали около 10 пчелина в района. Гасенето на пожара е продължило почти до 22:00 часа.

Около 3:00 часа днес е получен нов сигнал, че пожарът е възобновен. На място е изпратен отново екип, като ситуацията е овладяна.

Причините за възникването на пожара все още се изясняват. В гасенето на пожара са участвали три пожарни екипа с над 15 огнеборци.

Коментари

ELENA90 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна