IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
12:58 | 3 юли 2024
Обновен: 17:15 | 5 юли 2024

Ще събере ли подкрепа кабинетът "Желязков" (НА ЖИВО)

Надявам се в 13:00 ч. да има държавници, заяви лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Ще събере ли подкрепа кабинетът "Желязков" (НА ЖИВО)

Снимка: БНТ

Народното събрание ще гласува предложения от ГЕРБ-СДС кабинет на Росен Желязков.

В дневния ред на народните представители са включени точките - избор на министър-председател, приемане структурата на Министерския съвет и избиране на състава на кабинета. За да бъде приет проектокабинетът "Желязков", са необходими 121 гласа от народните представители.

„ГЕРБ категорично победи и беше длъжна да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят. Надявам се в 13:00 ч. да има държавници”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди гласуването на проектокабинета „Желязков".

Борисов припомни, че партията му няма да подкрепи правителство с втория мандат.

„В 13:00 ч. се гласува кабинетът и е важно. Всички колеги от всички партии имат време да направят своите заключения и да не тласкаме страната към нови и нови избори”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Аз съм убеден, че правителство няма да има. Ще изтърпим всичко, което ще изговорят нашите колеги, защото сме длъжни пред нашите избиратели. Аз вече виждам мнозинство между ПП-ДБ и "Възраждане", може да стане нещо съвсем различно", посочи още той.

Коментари

Новини Варна