IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 32°
България
09:43 | 3 юли 2024
Обновен: 16:16 | 5 юли 2024

Разрив в ДПС: Пеевски скочи срещу Доган

Той ни препоръча да не подкрепим ГЕРБ, аз ще изпълня волята на хората, заяви председателят на партията

По материала работи: Слав Велев
Разрив в ДПС: Пеевски скочи срещу Доган

Делян Пеевски/Снимка: АРХИВ

Разривът в ДПС се задълбочава, след като днес Делян Пеевски скочи явно срещу почетния председател на партията Ахмед Доган.

"Такова нещо се опита да направи. Аз ще изпълня волята на хората. Хората, в цялата страна съм ги видял, искат правителство. България трябва да има правителство. Ние трябва да се грижим за нашите хора. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС". Това заяви Делян Пеевски - лидер на ДПС в кулоарите на парламента в отговор на въпрос, вярно ли е, че почетният председател Ахмед Доган е казал, партията да не подкрепа проектокабинета "Желязков".

Пеевски добави, че това е част от устава на ДПС, "който се управлява от своя председател".

"В личен план разрив в отношенията ми с Доган няма, но в партиен план аз ще изпълня волята на хората".

"ДПС трябва да изпълни волята на своите избиратели", категоричен беше той.

Междувременно ДПС изключи Рамадан Аталай от парламентарната група. Решението бе взето единодушно - с 44 гласа "за", съобщи зам.-председателят на парламента Росица Кирова.

От няколко дни в редиците на ДПС има разногласия около фигурата на Рамада Аталай. Местните структури в Пловдив поискаха неговата оставка и го обвиниха в натиск и опити зца манипулация.

Структури в Асеновград, Кричим и Първомай застанаха зад него и дори изпратиха декларации до почетния председател на ДПС Ахмед Доган с молба за реакция от негова страна.

Общо 219 народни представители се регистрираха и парламентът започна работа. От днес депутатите ще гласуват чрез нова система - биометрична. Това обяви в началото на пленарния ден председателят на НС Рая Назарян.

Парламентът започна работния ден с изслушване на служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева.

В 13.00 ч. Народното събрание ще гласува министър-председателя, структурата и състава на правителството, предложени от най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ-СДС.

Коментари

Новини Варна